Vacature: Lid Raad van Toezicht met een financiële kijk

Vacature: Lid Raad van Toezicht met een financiële kijk

Ondernemershuis Deventer

Het Ondernemershuis Deventer is dé plek om als (pré)starter en gevorderde ondernemer kennis, netwerk en bedrijfskundige competenties op te bouwen. Op het terrein van de Gasfabriek in Deventer wordt samen met een team van bedrijfsadviseurs en partners hard gewerkt om iedere startende ondernemer (wéér) tot een succes te maken! Ondernemen is immers een werkwoord.

 

De Raad van Toezicht van Stichting Ondernemershuis Deventer is daar zelf een goed voorbeeld van. Deze bestaat uit een mooie combinatie van leden vanuit het onderwijs en het bedrijfsleven; het MKB, DKW, Aventus en Saxion. Onder leiding van een onafhankelijke voorzitter heeft de raad een toetsende en adviserende rol ten opzichte van de directeur/ bestuurder. Deze is op haar beurt verantwoordelijk voor alle dagelijkse processen van Het Ondernemershuis. Vanwege einde zittingstermijn van een huidig lid is er ruimte ontstaan voor een expert met een financiële achtergrond.

 

Functieprofiel

Als nieuw lid van de Raad van Toezicht heb je binding met de visie, missie en doelstellingen van Het Ondernemerhuis. Bovendien ben je enthousiast en wil je als ambassadeur onze organisatie uitdragen. In contrast bied je ook een beeld van externe factoren en actoren die van invloed zijn op Het Ondernemershuis. Als onafhankelijk en onbezoldigd lid ben je in staat een kritische en constructieve mening te geven. Vanwege jouw financiële achtergrond ligt jouw focus voornamelijk bij het financiële aspect van het Ondernemershuis Deventer.

 

Functie-eisen

Ons nieuwe lid van de Raad van Toezicht:

  • is RA/AC of werkzaam als financieel directeur/controller;
  • woont en werkt in Deventer en heeft daardoor een breed lokaal netwerk;
  • is integer en onderkent tijdig mogelijke belangenverstrengeling;
  • kent een juist evenwicht in betrokkenheid en bestuurlijke distantie en beschikt over het onafhankelijk oordeelsvermogen om het beleid van Het Ondernemershuis en het functioneren van het bestuur te toetsen;
  • heeft bestuurlijke ervaring of een eindverantwoordelijke positie in een complexe omgeving;
    beschikt over academisch werk- en denkniveau;
     

Contact

Voor meer informatie kan je telefonisch contact opnemen met Alfred Liefers, directeur/ bestuurder op 06-50508160 of Peije Bruil, voorzitter RvT op 06-33088656

 

Geïnteresseerd? Stuur dan jouw sollicitatiebrief met kort CV naar de heer Peije Bruil, voorzitter Raad van Toezicht, naar p.bruil@arcusplus.com.