Werkplaats voor ondernemers Olst-Wijhe

Sinds de start van de Ondernemerswerkplaats Olst-Wijhe op 7 juli is er veel gebeurd. Er is een open inloop voor iedereen die iets wil weten over ondernemerschap of specifieke vragen heeft over bijvoorbeeld het opzetten van samenwerkingsverbanden. 

Op donderdagochtend worden de deelnemers, waaronder twee echtparen uit Pakistan en Syrië, begeleid door Ineke Westerink (kwartiermaker) met hulp van haar collega-bedrijfsadviseurs San Bruins en Arjan Jongkind naar het zelfstandig ondernemerschap. Vooral het schrijven van het ondernemersplan, het doen van het marktonderzoek en weten hoe het in Nederland werkt, was een enorme uitdaging. Dit geldt overigens voor iedereen die een eigen bedrijf wil gaan starten. Beide echtparen zijn vanaf het begin zeer gemotiveerd aan de slag gegaan en zijn erg blij met alle hulp en adviezen van de deskundigen op financieel, verzekerings-, marketing- en belastinggebied. 

Inmiddels staan twee echtparen op het punt hun eigen zaak te gaan openen.  

Starten van eigen ondernemingen

Het echtpaar Ullah uit Pakistan gaat een gespecialiseerde supermarkt beginnen in Zwolle onder de naam Rajput Supermarkt.  Zij zijn al 4,5 jaar in Nederland en zijn heel erg blij dat ze nu eindelijk hun droom kunnen realiseren. Graag laten ze iedereen kennis maken met hun eetcultuur. Naast groenten, vlees, rijst en dergelijke zal het echtpaar vooral ook gespecialiseerde kruiden verkopen en recepten aanbieden.

Bandar en Qamar Abdulmoula zijn al redelijk bekend in Olst. Ze hebben hun vakkundigheid al kunnen laten zien door het maken van kleding voor de toneelvereniging. Hun kleermakerij annex gordijnatelier zal binnenkort in Olst opengaan onder de naam Bandaris.  

Een derde deelnemer (Bennie van de Kraats) is ook al een heel eind op weg. Naar verwachting gaat hij dit voorjaar starten met zijn eigen drukkerij in Wesepe. 

 

Er is bij de Ondernemerswerkplaats nog ruimte voor nieuwe starters. 

Open inloop: elke donderdagochtend van 9.00 uur tot 12.00 uur, Jan Schamhartstraat 5, Olst.

 

Terug naar het overzicht