De projecten van het Ondernemershuis Deventer

Werkplaats voor ondernemers Olst-Wijhe

Sinds de start van de Ondernemerswerkplaats Olst-Wijhe op 7 juli is er veel gebeurd. Er is een open inloop voor iedereen die iets wil weten over ondernemerschap of specifieke vragen heeft over bijvoorbeeld het opzetten van samenwerkingsverbanden.

Lees verder

Het Startblok

Heb je een briljant idee voor een eigen bedrijf? Geweldig, een goed begin! Nu is het zaak om dat idee om te gaan zetten in een goed onderbouwd businessplan. Anders blijft het vaak bij een goed idee, en dat zou natuurlijk erg jammer zijn. En hier komen wij in beeld. Want speciaal voor jouw idee hebben we onze ondernemerswerkplaats opgezet.

Lees verder
Ondernemershub

Ondernemershub

Het Ondernemershuis Deventer is één van de zes provinciale ondernemershubs in Overijssel. De provincie Overijssel wil met het netwerk van ondernemershubs voorzien in eerstelijns startersondersteuning. Het draagt bij aan de doelstelling van de provincie om van Overijssel de meest mkb-vriendelijke provincie te maken.

De ondernemershub maakt eerstelijns startersondersteuning beschikbaar voor inwoners van Deventer en de buurgemeenten.

Lees verder
Ik heb een projectidee

Ik heb een projectidee

Heb je een idee voor een project dat het ondernemersklimaat in Deventer zou kunnen verbeteren? Dan willen we daar graag meer van weten.

Stuur ons een mail, dan nemen we contact met je op. Heb je je idee al (enigszins) uitgewerkt, een voorbeeld uit een andere gemeente of iets anders om ons alvast warm te maken? Stuur dat dan die informatie gerust met je mail mee.

Lees verder
Local Heroes Sharing Knowledge

Ondernemers helpen elkaar

 
Lokale helden die hun kennis delen: dat is de basis van het project Ondernemers voor ondernemers (in de binnenstad van Deventer) waarin wij starters en ervaren ondernemers in de detailhandel bij elkaar brengen. Denk hierbij aan een ervaren winkelier die optreedt als sparringpartner voor de startende ondernemer om alles te bespreken waar deze ondernemer mee te maken krijgt of tegenaan loopt en deze van goede adviezen te voorzien.
Lees verder
Intervisie / De Startversneller

Intervisie / De Startversneller

WAT IS INTERVISIE?

Ondernemers, zowel starters als gevestigde, kunnen veel leren van andere ondernemers. Veel vragen waar zij mee worstelen, zijn voor andere ondernemers ook herkenbaar. Door regelmatig met elkaar te overleggen, kunnen ondernemers elkaar steunen en stimuleren door te praten over en te leren van elkaars ervaringen.

Lees verder

Geef je onderneming een boost!

 

  • Kun je wel wat meer klanten gebruiken?
  • Wil je een beter zicht op je financiën?
  • Wil je je product of dienst scherper profileren?
  • Of heb je andere vragen?

We kennen het allemaal, als ondernemer zit het soms mee en soms tegen. Als je al wat langer last hebt van tegenwind, dan kan het erg prettig zijn om eens met een deskundig iemand te klankborden. Maar met wie doe je dat?

Lees verder
Project 1

Stormink-leerlingen begonnen eigen bedrijf

Eind december 2016 zijn leerlingen van de onderbouw van Het Stormink gestart met een bijzonder lestraject. Een gezamenlijk initiatief van het Ondernemershuis Deventer, MKB Deventer en Rabobank Salland. De bedoeling is om leerlingen al op jonge leeftijd te laten ervaren wat er allemaal bij komt kijken wanneer je een eigen bedrijf wilt gaan beginnen. 

De lessen

De leerlingen werden verdeeld in 13 groepen.

Lees verder

Ondernemen als baan

Heb je nu een uitkering via de Participatiewet en droom je van een eigen bedrijf? Pak dan nu je kans!

Bespreek je ondernemersidee eerst met jouw consulent van KonnecteD. Vervolgens krijg je een uitnodiging voor een gesprek bij het Ondernemershuis (of een ander advies). Tijdens de voorbereidingsperiode die daarop volgt, krijg je ondersteuning van onze deskundige en ervaren adviseurs.

Lees verder

Informatie- en adviesgesprekken

De informatie- en adviesgesprekken van het Ondernemershuis zijn er voor iedere Deventenaar die met vragen over het ondernemerschap. Dat geldt voor iedereen die met plannen rondloopt om een eigen onderneming te beginnen maar evengoed voor ervaren ondernemers. 
Samen kijken we tijdens dit gesprek naar jouw vragen en we geven je, wanneer mogelijk, direct een inhoudelijk antwoord.

Lees verder