WELKOM X
Ben je een startende of ervaren Deventer ondernemer of denk je er serieus over om een eigen bedrijf te beginnen?
Dan kun je met al je vragen bij ons terecht. CONTACTPAGINA

Over Luukse dingen

Ondernemershuis Deventer brengt Luukse
Dingen verder met netwerkcontacten

Op 1 december heeft Luuk Harmsen zijn bedrijf Luukse dingen ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. “Ik kreeg mijn eerste betaalde opdracht en dan is het wel handig om ook een KvK nummer te hebben. Meteen vanaf dat moment kwamen er mooie dingen op mijn pad. Toen dacht ik, dit moet ik meer gaan doen. Ik ervaar nu dat de wereld voor je voeten ligt als je begint met ondernemen. Ik leef op een magische golf.”

 

Sprekende dichter
Eén van de eerste dingen die Luuk heeft gedaan als starter is zich aanmelden voor de Startersavond van Ondernemershuis Deventer. “Dat was een goede zet, want daardoor kwam alles meteen in een stroomversnelling. Ik heb die avond ontzettend veel netwerkconnecties opgedaan, echt bizar. Daar waren toevallig ook mensen uit de creatieve hoek. Dat sluit aan bij wat ik doe. Ik noem mezelf de sprekende dichter. Maar ik ben ook spreker, presentator en trainer, kortom: ik voel me thuis op het podium. Eén van de contacten die ik daar heb opgedaan vroeg me om een training te geven voor een groep ondernemers over mindset en duurzame gedragsverandering. Dat vond ik erg spannend. Maar het is zo goed gegaan dat ik daarna allemaal LinkedIn verzoeken kreeg en de afgelopen maanden veel koffie en thee heb gedronken.”

 

Netwerken is een 1-op-1 podcast
Het heeft Luuk verrast hoe belangrijk het hebben van een netwerk is. “Ik vind het erg tof om te doen overigens. Eigenlijk zit je dan live in een 1-op-1 podcast met gelijkgestemden. Want je stapt eventjes in elkaars leven, in elkaars werk, je hebt het over inspirerende dingen, dat is al leuk genoeg. En als er dan vervolgens iets uit voort komt dan is dat is fantastisch. Het is grappig hoe dingen dan kunnen lopen. Zo sluit ik aan als performancecoach voor een mediatraining en mag ik binnenkort middelbare scholieren wat levenslessen meegeven: hoe werkt motivatie, wat is weerbaarheid, hoe ga je om met stress, je gezondheid en vitaliteit. Dingen die ze niet uit de boeken kunnen halen. Prachtig vind ik dat. Die éne Startersavond van Ondernemershuis Deventer heeft ontzettend veel deuren geopend.”

 

Jongste stadsdichter van Deventer
Naast een groot netwerk heeft Luuk ook een uitgewerkt Business Model Canvas voor Luukse Dingen dankzij Ondernemershuis Deventer. “Het is een heel fijn model, is makkelijk werkbaar en het heeft bij mij voor overzicht gezorgd. Ik wil van alles doen, ben heel creatief. Mijn uitdaging zit in keuzes maken, in waar ga ik me in specialiseren. Ik vind letterlijk alles leuk. Ik kan performance coaching geven, gedichten schrijven, voordragen, het hebben over studiekeuzes, loopbaan, kortom over het leven. Het is zo alomvattend en ik wil me niet beperken, ik ben nog maar 24. Maar als ik dan toch één concrete ambitie moet noemen? Dan is het dat ik de jongste stadsdichter van Deventer wil worden.”

 

 ERVAREN

Je zit geïsoleerd in je kamer, waar de gordijnen neerhangen

in een wereld zo digitaal als deze voel je je vaak nul in je eentje

je hebt het leven door het beeldscherm vervangen

maar dan gaat er ineens een deurknop om

je gaat staan omdat je jezelf ziet zitten

je kijkt om je heen en voelt een eindeloze ruimte

je stapt de wereld binnen over de drempel naar buiten

je wilt je verbinden

je gaat eropuit, beleeft en ervaart

je maakt je handen vies en kiest om je tanden te laten zien

je wandelt op ongebaande paden

je blijft spelen, je blijft nieuwsgierig, je blijft vragen

je wilt bewegen, je wilt dansen, je wilt ademen

je wilt je problemen misschien omzeilen

je wilt er graag omheen

je zult misschien overstag gaan

pak je verantwoordelijkheden en ga

ga recht door zee

voeg leven toe aan je dagen en niet andersom

kijk naar wat je hebt en niet achterom

jij moet stralen, anders is het zonde

spreek met je daden en geniet van de golven

want je bent niet als een druppel in deze oceaan

jij rimpelt in het water

je bent verbonden

je zult er niet alleen voor staan

er staat altijd iemand naast je

je weet, ook al ben je in je eentje

je bent ook altijd samen

Luuk Harmsen - Luukse dingen