WELKOM X
Ben je een startende of ervaren Deventer ondernemer of denk je er serieus over om een eigen bedrijf te beginnen?
Dan kun je met al je vragen bij ons terecht. CONTACTPAGINA
Geupload bestand

Ondernemers Helpdesk

Deventer organisaties werken met de Ondernemers helpdesk samen om ondernemend Deventer zo goed mogelijk te ondersteunen bij de naweeen van de coronapandemie. 

De economie zal nog lang te kampen hebben met de gevolgen van de pandemie. Er is een groep ondernemers die heel hard getroffen is en ondersteuning nodig heeft bij hoe het nu verder moet. Tegelijkertijd zijn er ook sectoren die vanwege de digitalisering van de maatschappij, een digitaliseringsslag moeten maken. 

Hulp nodig? Neem contact met ons op! 

Bel, mail, of bezoek ons voor een luisterend oor en praktische ondersteuning.  Telefoon: 0570 - 758 021 / info@ondernemershuis-deventer.nl  Je vindt ons op de Zutphenseweg 6 (middelste gebouw bij De Gasfabriek).

Steun na corona

Voor (zelfstandig) ondernemers, werknemers en werkzoekenden zijn er verschillende vormen van ondersteuning. Bijvoorbeeld advies over ondernemen, begeleiding naar ander werk of hulp bij het terugbetalen van financiële steun of (dreigende) schulden. Wij kunnen je helpen met o.a.: 

  • advies over ondernemen;
  • begeleiding naar ander werk;
  • hulp bij terugbetalen financiële steun of (dreigende) schulden.

watkunjijalsondernemerdoen

Check de regelingen

Ondernemers met omzetverlies door de coronamaatregelen konden tot maart 2022 gebruikmaken van de regeling Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). Lees het meest actuele nieuws hierover op de website van Rijksdienst voor ondernemend Nederland. 

Landelijk

De meest actuele informatie over corona vind je op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.  Bijvoorbeeld over wat het voor jou als ondernemer betekent dat per 1 maart 2022 de regeling Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL)  is stopgezet.

Bij vragen over het steun- en herstelpakket corona kun je kijken op  rijksoverheid.nl/steunpakket en bij de Kamer van Koophandel.

Heb je horeca-regelateerde vragen? Bel (0348 48 94 89) of mail (info@khn.nl) Koninklijke Horeca Nederland (KHN) of ga naar de website van KHN

Lokale steun

Hieronder een overzicht van alle steunmaatregelingen en hulp waar jouw onderneming gebruik van kan maken in Deventer en omgeving. 

Financieel

Loopbaan

Experts

Bbz uitkering aanvragen bij de gemeente Deventer

Wil je weten of je in aanmerking komt voor een Bbz-uitkering? Doe dan de test op www.krijgikbbz.nl.

 

logo's-partners met lwloket en rabo

Wij hebben ondernemers daadwerkelijk verder gebracht in Coronatijd

De gemeente Deventer heeft het lef gehad, om voordat de middelen beschikbaar kwamen vanuit Den Haag, direct te investeren in ondernemers en ondernemerschap. Vanaf het begin van de coronacrisis in maart 2020 hebben vanuit het Deventer Economisch Perspectief alle partijen nauw samengewerkt richting ondernemers. 

Deventer heeft hierdoor 29% van de totaal 5.800 ondernemers uit Deventer begeleid in tegenstelling tot het landelijk gemiddelde van 9%. Wij helpen ondernemers daadwerkelijk verder. Er is geen noodzaak geweest om ondernemers richting BBZ of schuldhulpverlening door te verwijzen.

We hebben de kracht van Deventer laten zien. In deze infographic staat samengevat wat wij gedaan hebben en welke resultaten dit heeft opgeleverd.

Infographic Resultaten Corona Helpdesk

Infographic-coronahelpdesk