WELKOM X
Ben je een startende of ervaren Deventer ondernemer of denk je er serieus over om een eigen bedrijf te beginnen?
Dan kun je met al je vragen bij ons terecht. CONTACTPAGINA

Workshops

Workshops

Het Ondernemershuis Deventer organiseert interessante workshops over diverse aspecten van ondernemerschap. Deze workshops worden door specialisten op dit gebied gegeven.

Het aanbod van workshops wisselt omdat we ook graag op de actualiteit inspringen.

Onderstaand een greep uit de workshops die regelmatig worden gegeven, hou de agenda in de gaten voor de exacte data.

Loop je toekomstige ondernemers-pad

Hoe ziet jouw ondernemerstoekomst eruit?
Een vraag die best lastig te beantwoorden is, zeker in tijden van crisis.

In tijden van crisis gaan veel ondernemers hard nadenken over mogelijkheden. Dit leidt echter niet altijd tot passende antwoorden. Op een gegeven moment ben je ‘uitgedacht’ en is er iets anders nodig om weer in beweging te komen.

Tijdens deze workshop gaan we jouw toekomstmogelijkheden verkennen op een fysieke manier: je loopt jouw toekomst-pad. Als je lijf in beweging is zorg je ervoor dat je brein ook in beweging komt. Er kunnen nieuwe mogelijkheden zichtbaar worden.

Waarom deelnemen?

  • Door de coronacrisis zijn jouw ondernemersmogelijkheden beperkter geworden en je weet even niet meer hoe verder. Wil je wel ondernemer blijven? En als je dat wel wil: wat kan er dan nog wel? En vooral: hoe kom je weer vooruit? In deze workshop geven we o.a. aandacht aan deze vragen.
  • Voor een realistisch toekomstplan is het belangrijk om vanuit je eigen waarden te werken. Wat is er voor jou belangrijk?  Deze workshop geeft ruimte om dit verder te onderzoeken.
  • Samen de toekomst aandacht geven levert inspiratie op. Je hoeft het niet allemaal alleen te doen, zeker niet in tijden van crisis. En weet, jij bent niet de enige die rondloopt met ondernemerszorgen.

Timemanagement in tijden van crisis

Harder werken om problemen op te lossen. Een manier die veel ondernemers inzetten in tijden van crisis, drukte of stress. Maar werkt dat wel echt?

Heb jij het idee dat je alleen maar drukker aan het worden bent en dat dit een wissel op je trekt? Dan wordt het wellicht tijd voor deze cursus!

 Een cursus over timemanagement, maar dan anders. Het onderwerp is niet hoe manage ik mijn tijd, maar hoe manage ik mijn energie.

Waarom deze variant?
Tijd is een beperkte factor. Met 24 uur is bij iedereen de dag echt voorbij. Dus bij het managen van tijd loop je een keer tegen een grens aan. En dat is niet zo bij energie. Denk maar aan sporters die telkens weer een grotere prestatie weten te behalen. Daar zit energiemanagement achter.

Tijdens deze cursus kijken we naar de bronnen die je energie kunnen geven. Deze bronnen helpen je om door een drukke of stressvolle periode te komen en zorgen voor herstel zodat je daarna weer topfit verder kunt. Je krijgt inzicht in mogelijke energielekken en hoe je deze kunt herkennen en ombuigen naar energiebronnen.

Na deze cursus ben je voorzien van achtergrondinformatie en praktische tips, waarmee je jezelf verder kunt helpen in het managen van je werk- en privéleven.

Beeldgesprekken

“Laten we even zoomen.” 

“Ja, prima.”

Een linkje valt in je postvak, maar dan?

Hoe voer je een gesprek op afstand?

In deze workshop krijg je tips, trucs, oefeningen en kennis over het voeren van beeldgesprekken via whatsapp, messenger, zoom, teams, skype, facetime en andere media.

Gesprekken één op één maar ook in een groep.

Twee keer drie kwartier lering en vertier.

Een netwerk opbouwen twee nul twee nul

“Jij gaat zitten op die kruk en houdt je kaartjes in je zak.”

Dat was mijn eerste instructie over netwerken, dertig jaar geleden.

In die tijd heb ik een paar keer nieuwe netwerken opgebouwd. Nu lijkt alles anders.

De Corona crisis heeft het bouwen van netwerken een andere invulling gegeven en we leren elke dag hoe het beter kan.

In deze workshop neem ik je mee hoe het was en gaan we vooral van elkaar leren waar we tegenaan lopen sinds de lockdown. Hoe gaan we hiermee om?

Twee keer drie kwartier lering en vertier.

Sales

Wat is verkopen en hoe doe je dat? Hoe kom je aan tafel en eenmaal aan tafel, wat vraag je dan?

In deze workshop leer je behoeftegericht te werk gaan en leer je om te gaan met bezwaren + deze te voorkomen.

Ook leer je te vragen om de opdracht, zonder dat het opvalt.

Deze workshop is vooral ook bedoeld voor non-sales mensen; voor ondernemers die sales als een noodzakelijk iets zien.

Acquisitie

Acquisitie betekent: het verwerven van nieuwe opdrachten (e/of klanten). Je gaat met minimaal 5 bruikbare tips naar huis hoe jij nieuwe opdrachten en omzet kunt binnenhalen.

Er is meer dan alleen ‘koud bellen’. Sterker nog: we focussen vooral op ‘warme acquisitie’. Hoe kun je dat voor jou laten werken?

De eerste indruk

Wat moet je doen of laten om ervoor te zorgen dat een ander zo’n goed mogelijk beeld van jou heeft bij het eerste contact met jou? Daar kun je positieve invloed op uitoefenen.

Maar ook met de laatste indruk kun je het maken of breken.

In deze praktijkgerichte workshop ga jij minimaal naar huis met een A4-tje met daarop geschreven wat menigeen nu echt van jou vindt.

Zakelijke en professionele communicatie

Deze workshop is geen lesje Nederlandse taal, hoewel…

Je mag een offerte en wat e-mails van een paar maanden geleden meenemen. Die kunnen we langs de meetlat van 'zakelijke en professionele communicatie’ leggen.

Je leert hoe je professionele e-mails, offertes en bijvoorbeeld opdrachtbevestigingen formuleert. Vooral KISS geformuleerd… (Keep It Short & Simple).
 

In onze agenda kan je alle workshops vinden en kan je je aanmelden. 

PARTNERS

Samen met onze partners stimuleren en versterken wij ondernemerschap in Deventer.
Met expertise kun je als ondenemer versnellen en groeien.