Nieuws - 17 september 17

Summerschool terugblik

Summerschool terugblik

Deze zomer organiseerden we bij het Ondernemershuis voor de eerste keer de Summerschool. Wij hebben in vier inspirerende bijeenkomsten zo'n twintig verschillende ondernemers mogen ontvangen, waarvan een vaste kern zelfs naar alle bijeenkomsten is geweest.

De eerste week werd geopend door Ingrid Klinkert van I.K. Training en Ontwikkeling en Marion van Wezel van Proceschef. Zij namen de deelnemers mee in het opmaken van de balans en het vieren van successen. Door middel van een persoonlijk weerbericht keken de deelnemers terug en vierden zij gezamenlijk deze successen. De tweede workshop “Regeren is vooruitzien” door Miranda Straver van Van Hanze bedrijfsadvies en business control gaf de deelnemers inzicht in het nut van vooruitkijken en het leren kennen van de sterke en zwakke punten van hun onderneming. 

compilatie-summerschool

In de tweede week gaf Annemieke Tissink van Puurst Ondernemersacademie de workshop pitchen. Met behulp van duidelijke vragen leerden de deelnemers hoe zij hun verhaal het de beste aan hun klant kunnen pitchen. Natuurlijk moest er ook geoefend worden en ondanks dat de tijd beperkt was werd snel duidelijk dat een goede pitch duidelijkheid schept en je klant nieuwsgierig maakt.

Als laatste sloot Marco Kok van MKB Deventer de week af met uitgebreide informatie over netwerken in Deventer. Welke netwerken zijn er, welke mensen vind je waar en wat past bij jou als ondernemer? Natuurlijk werd er veel genetwerkt tussen de deelnemers onderling, wat extra goed werkte omdat een deel van de ondernemers elkaar al beter had leren kennen tijdens een van de andere workshops.
 
Een van de deelnemende ondernemers schreef op LinkedIn: “Ik heb drie sessies bijgewoond en was onder de indruk; goed georganiseerd, inspirerend en mooie contacten gelegd. Dank!”
Wij vonden het ook leuk en inspirerend, we gaan zeker kijken of we volgende zomer weer een Summerschool kunnen organiseren.

 

 

Terug naar het overzicht