Nieuws - 03 februari 17

Ondernemershuis zit in de lift

De unieke en veelzijdige aanpak van het Deventer Ondernemershuis (OHD) slaat aan bij zowel startende als gevestigde ondernemers in de stad. Meer dan 500 van hen wisten het afgelopen jaar de weg naar het OHD te vinden. De laagdrempeligheid en de veelzijdigheid van het dienstenaanbod werd door hen in 2016 gewaardeerd met gemiddeld een 8. De verwachting is dat zowel de waardering als de aantallen ondernemers door de recente verhuizing naar het voormalige Essentgebouw aan de Zutphenseweg nog verder zullen stijgen.

In 2016 werd aan 210 ondernemers advies en informatie verstrekt. De Ondernemerswerkplaats, waar deelnemers werken aan hun concept, verdienmodel en salesvaardigheden begroette maar liefst 167 deelnemers.

Het OHD speelt ook een belangrijke rol als het gaat om mensen vanuit een uitkeringssituatie te begeleiden richting een succesvolle eigen onderneming. 75 aanmelders waren daarvoor.

Ook ondernemers komen soms in zwaar weer terecht. 46 van hen stond het OHD vorig jaar bij. En niet zonder succes; maar liefst driekwart van hen kon daardoor een geslaagde doorstart maken.

Nieuw
De dynamiek van het OHD blijkt uit een aantal nieuwe projecten die in 2016 zijn gestart en dit jaar zullen doorlopen.  44 leerlingen van het Stormink zijn onder begeleiding in groepjes een bezig om een eigen bedrijf te starten. Daarnaast is er nu ook een avondschool voor ondernemers waarvoor veel belangstelling bestaat.

 

Terug naar het overzicht