Nieuws - 03 oktober 17

Ondernemershuis Olst-Wijhe geopend

Op maandag 2 oktober is het Ondernemershuis Olst-Wijhe officieel geopend door wethouder Herman Engberink van sociale zaken. Het Ondernemershuis heeft een plaats gekregen in het Holstuhus in het centrum van Olst. Directeur Roel Westra van Ondernemershuis Deventer hield de aanwezigen, waaronder ook de wethouder van economische zaken Anton Bosch, voor dat de belangrijkste functies van een Ondernemershuis bestaan uit het versterken van de netwerken tussen ondernemers onderling en het helpen van mensen vanuit een uitkeringssituatie met het schrijven van een goed ondernemersplan.

Wethouder Herman Engberink (sociale zaken) memoreerde dat er verschillende instrumenten zijn om de opdracht vanuit de Participatiewet - mensen met een bijstandsuitkering aan werk helpen - uit te voeren. Vanuit de gemeente Olst is er enige tijd geleden samenwerking gezocht met Ondernemershuis Deventer met het voornemen om een dergelijk initiatief ook in Olst-Wijhe op te gaan zetten. Dit heeft uiteindelijk geleid tot de opening van een eigen Ondernemershuis in het Holstuhus.

Projectleider Ineke Westerink, ook actief binnen het Ondernemershuis Deventer, begeleidt al vanaf 7 juli ondernemers in spe uit Olst-Wijhe op een vaste ochtend in de week. Haar persoonlijke missie, het ondersteunen van mensen bij het realiseren van hun droom, kan zij hiermee perfect gestalte geven. Bovendien vindt zij het werken met mensen uit andere culturen verrijkend en biedt het haar steeds weer verrassende nieuwe inzichten omdat 

Dat het Ondernemershuis in een behoefte voorziet, bewees het echtpaar Bandar en Qamar Abdulmoula. Zij vertelden de aanwezigen dat ze, samen met Ineke Westerink, hard werken aan hun ondernemersplan. Als dat rond komt, willen ze graag zo snel mogelijk daarna hun naaiatelier annex kleermakerij met de naam Bandaris (betekenis: vuurtoren) in het centrum van Olst openen.

Nadat wethouder Engberink de symbolische openingshandeling had verricht door met het wegtrekken van een laken een manshoge poster te onthullen, kon Ondernemershuis Olst-Wijhe ook officieel van start gaan. Volgend jaar zal er een evaluatie plaatsvinden en bij een positieve uitkomst zal een verdere uitbreiding van de activiteiten zeker tot de mogelijkheden behoren.


Terug naar het overzicht