Nieuws - 02 februari 17

Leerlingen van Het Stormink starten onderneming

Eind december zijn liefst 56 leerlingen van de onderbouw van Het Stormink gestart met een bijzonder lestraject. Dit komt voort uit een gezamenlijk project van het Ondernemershuis Deventer,  MKB Deventer en Rabobank Salland. De bedoeling is om leerlingen al op jonge leeftijd te laten ervaren hoe het is om een bedrijf te starten. Dat daar veel belangstelling voor is laat het hoge aantal aanmeldingen wel zien.

De lessen

De leerlingen zijn verdeeld in 13 groepen. Die groepen doorliepen elk vijf interessante workshops: ‘Business Model Canvas’ via Coconcepting; ‘verdienmodellen/finance’ via de Rabobank; ‘marketing/sales’ via Personal Sense en twee werksessies. Elke groep is geadopteerd door een Deventer ondernemer. Die fungeert tijdens het project, dat loopt tot aan de zomervakantie, als mentor, vraagbaak en begeleider.

Het project is geïntegreerd in het lesprogramma van Het Stormink. Leerlingen krijgen van de leerkracht Nederlands een cijfer voor het ondernemingsplan (schrijfopdracht) en de pitch (presentatieopdracht). Hetzelfde geldt voor economie. De opdrachten in dit project vervangen dus een aantal reguliere schoolopdrachten.

Pitch

Op 7 maart 2017 hebben pitchen de ondernemers in de dop hun plannen voor een jury. gepitched In die jury zat onder anderen een vertegenwoordiger van Rabobank Salland. De meest kansrijke plannen hebben een ondernemerskrediet gekregen. Daarmee zijn de enthousiaste, jonge ondernemers hun bedrijf begonnen.

Terug naar het overzicht
Leerlingen van Het Stormink starten onderneming