Nieuws - 17 januari 20

Klantverhaal Darryl Passial

Darryl opent boksschool Boxing Passial: “Boksen is net als ondernemerschap”

Sinds 3 maanden is Darryl’s eigen boksschool ‘open for bussines’. Boxing Passial heeft bij het Ondernemershuis vorm gekregen. Want, meent Darryl; ‘’Ondernemen is niet iets wat je gelijk kan. Tijdens de workshops ben ik erachter gekomen wie mijn doelgroep is, welke marketing ik ging inzetten en welke prijzen ik zou vragen. Ik heb ook een mooi netwerk opgebouwd om verder te groeien en blijf zeker naar de Open Koffie komen.’’

 

Actie Ondernemen 
Darryl: “In boksschool heb ik als motto: Ik wil niet zien dat je baalt, ik wil zien dat je leert. In die zin is boksen gelijk aan het bedrijfsleven. Het is belangrijk om altijd een stap vooruit te denken. Met boksen maak je weleens fouten en daar leer je weer van. Ik heb zelfs geleerd dat fouten maken de snelste manier is om te leren. Dat is bij ondernemen net zo. En voor beide geldt; als je wat wil, moet je actie ondernemen. Daar wil ik mensen bij helpen.”

 

Ondernemerschap groeit
Tijdens de workshops wordt je stap voor stap meegenomen bij het in kaart brengen van je doelgroepen, de marketing, financiën en sales. Darryl: “Het mooie aan de workshops is dat je altijd met mensen kan sparren. Er waren ondernemers die al jaren een onderneming hebben maar ook starters zoals ik. Het is fijn om van mede-ondernemers tips te krijgen en samen met elkaar te brainstormen. Dat zet je zelf weer aan het denken.”

 

Van verdienmodel tot salespitch
Darryl is niet de enige zelfstandig ondernemer in de familie. Ook zijn schoonmoeder en andere bekenden hebben een eigen zaak en tipten hem over het Ondernemershuis. “Zodoende ben ik de vier workshops gaan volgen. Vervolgens heeft de buurman me geholpen met de website en mijn schoonbroer met het logo. Zo had ik meteen een netwerk om me heen en kon ik snel stappen zetten.”


“Vooral aan de financiële workshop heb ik veel gehad. In het begin is het best overweldigend maar aan de hand van een voorbeeld liepen ze de begroting langs en kom je bij de omzet en winst terecht. Dan merk je pas: de BTW gaat er af, de inkomstenbelasting, zaalhuur, de boekhouder en verzekeringen… Kun je er dan van leven? Aan het begin van de workshop had ik een heel andere prijs in gedachte dan aan het einde,” lacht Darryl. “Ze denken mee met je verdienmodel en houden je echt een spiegel voor.”

 

Boxing Passial: Leer boksen vanaf de basis
Darryl volgde iedere week een workshop maar iedereen kan zijn eigen tempo bepalen. “Ik ben er vlot doorheen gegaan en heb nu een goede basis. Dat vind ik in het boksen ook belangrijk. Iedereen kan bij ons kan leren boksen. Het is natuurlijk niet alleen maar stoten en verdedigen. Je werkt ook aan je conditie en doorzettingsvermogen’’, geeft Darryl aan. ‘’Daarom hanteren wij meerdere niveaus maar ook verschillende groepen. Een goed voorbeeld zijn onze lessen alleen voor dames. In het begin is er ‘no contact’ en leer je stap voor stap boksen op een stootzak en daarna op de handschoenen. Zo kan je leren in een veilige omgeving.”


Toekomstdromen
Darryl: “Een eigen locatie is een grote droom. Ik zal ook graag willen doorgroeien en andere mensen in dienst willen nemen, wellicht nog uitbreiden met personal training of fitnes lessen.  Maar voor nu richt ik mij erop de lessen vol te krijgen en mensen te leren boksen.
Een jaar geleden had ik niet snel gezegd dat ik ondernemer wilde worden. Maar nu ik weet wat het inhoudt, vind ik het geweldig. Van foto’s maken tot folders verspreiden én natuurlijk lesgeven. Als je een boodschap hebt waar je in gelooft en die elke dag uit kan dragen… dat is geweldig.”

 

Wil jij jouw (startende) onderneming ook meer vorm geven? Of meer kennis opdoen van professionals en mede-ondernemers? Neem dan contact met ons op!

 

Workshops: 

  1. 20-01 Verdienmodel
  2. 29-01 Sales
  3. 03-02 Waardepropositie
  4. 10-02 Marketing

 

Speciaal voor de ondernemer die overdag geen tijd heeft, biedt het Ondernemershuis workshops aan in de avond. Zo zijn wij voor iedereen bereikbaar! 

Anders dan onze reguliere workshops gaat het Ondernemerslab dieper in op thema's zoals "een goede eerste indruk maken", "wat is mijn kracht" en "effectiever en efficiënter werken". Na afloop van het Ondernemerslab heb je meer grip op je eigen succesfactoren én onderneming! 

  1. 21-01 Ondernemen, hoe houd ik het vol?
  2. 06-02 Welke indruk maak jij?

 

 

Terug naar het overzicht
Klantverhaal Darryl Passial