Nieuws - 13 oktober 17

Tamara over het succes van Slagkracht

Slagkracht is een maandelijkse workshop over alles wat met sales te maken heeft en wordt druk bezocht. Wat is het geheim? Tamara: "Ik zie sales niet alleen als een vaardigheid, maar juist als luisteren in het kwadraat. Dat betekent dat ik eerst luister naar wat de deelnemer nodig heeft en ik daarna bekijk hoe ik daarbij kan helpen.

Dat houdt in dat we de ene keer een echte salestraining houden waarin ik de deelnemers meeneem in salesvaardigheden. We besteden bijvoorbeeld aandacht aan de fases van een verkoopgesprek, of hoe je het beste aansluit bij je gesprekspartner. Ook belangrijk is het om te bekijken hoe je je verhaal goed over de bühne krijgt, of hoe je de acquisitie voert die bij je past. Maar we kunnen ook een thema behandelen dat speelt in de groep, zoals het opzetten van een een focusplan of een klantenpiramide of hoe je omgaat met bezwaren, Salespitch opzetten en pitchen maar...."

Sales zijn belangrijk

Naast de thema’s marketing, verdienmodel, concept is het onderwerp Sales een belangrijk gegeven voor je onderneming. Om je onderneming te laten bestaan heb je besliist salesvaardigheden nodig. Echter, niet elke ondernemer is een salestijger en dat is ook niet nodig. Tijdens Slagkracht leer je juist welke vorm van Sales bij jou past. Tamara: "Ik geloof dat iedere ondernemer onderneemt vanuit zijn overtuiging en identiteit en dat zal met Sales net zo zijn. Wat is er nu mooier dan je eigen droom neerzetten met de klanten die bij je passen? Sales is geen trucje met vaardigheden, maar gewoon doen en successen halen die voor jou successen zijn. Ik laat je ook graag de andere kant van Sales zien tijdens Slagkracht. Daarbij komt nog dat de deelnemers elkaar vaak inspireren en dat levert vaak ook weer leuke netwerkcontacten op."

Terug naar het overzicht