WELKOM X
Ben je een startende of ervaren Deventer ondernemer of denk je er serieus over om een eigen bedrijf te beginnen?
Dan kun je met al je vragen bij ons terecht. CONTACTPAGINA

Bbz-uitkering aanvragen

๐—ฉ๐—ฒ๐—ฟ๐˜€๐—ผ๐—ฒ๐—ฝ๐—ฒ๐—น๐—ฑ๐—ฒ ๐—•๐—ฏ๐˜‡-๐—ฟ๐—ฒ๐—ด๐—ฒ๐—น๐—ถ๐—ป๐—ด ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—น๐—ฒ๐—ป๐—ด๐—ฑ!
๐—•๐—ฒ๐—น๐—ฎ๐—ป๐—ด๐—ฟ๐—ถ๐—ท๐—ธ ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฟ๐—ถ๐—ฐ๐—ต๐˜ ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐—ผ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ๐—ป๐—ฒ๐—บ๐—ฒ๐—ฟ๐˜€:

Het steunpakket voor ondernemers is verlengd. Met als onderdeel daarvan ook de versoepelde Bbz-regeling. De versoepelde voorwaarden zouden eerst t/m 31 december 2021 gelden, maar dit wordt nu verlengd t/m 31 maart 2022.

Ondernemers die hier een beroep op willen doen, moeten een nieuwe aanvraag indienen. Dit kan vanaf 3 januari 2022 via de website vanย Gemeente Deventer. De voorwaarden van de verlenging van de regeling, oftewel de versoepelde Bbz โ€˜2.0โ€™, zijn gelijk gebleven.

Het aanvragen van een tijdelijke Bbz-uitkering kan viaย onderstaande link:ย 

https://www.deventer.nl/bbz-aanvragen

โ— Let op: Vanaf 1 januari kunnen ondernemers geen aanvraag meer indienen voor de maanden november en/of december van 2021.ย Als ondernemers hiervoor nog een aanvraag willen doen, dan kan dit t/m 31 december 2021.

Het aanvragen met terugwerkende krachtย is gewijzigd: in januari 2022 kun je ook nog aanvragen voor de maand december 2021.

Wil je vanaf 1 januari 2022 (opnieuw) een beroep doen op de versoepelde Bbz-regeling, dan moet je een nieuwe aanvraag indienen. Dat kan vanaf 3 januari via deze pagina. Je vindt hier dan een nieuwe link naar het nieuwe aanvraagformulier.ย โ—

----

Op 1 oktober 2021 is de TOZO-uitkering beรซindigd. Daarmee stopte de uitkering voor ondernemers die tijdelijk minder of geen inkomen hebben door het coronavirus.ย 

Ben je zelfstandig ondernemer en heb jeย na 1 oktober 2021 te weinig inkomsten? Dan kun je een tijdelijke aanvulling op jouw inkomen krijgen vanuit de tijdelijke versoepelde Bbz-uitkering. Bbz is de bijstandsregeling voor zelfstandigen. Deze uitkering vult jouw inkomen aan tot het sociaal minimum. De tijdelijke Bbz-uitkering is een versoepeling van de reguliere Bbz.
ย 

Op dit moment loopt naast de tijdelijke Bbz regeling,ย een aanvullende regeling TONK in de vorm van bijzonder bijstand woonkosten. Deze wordt gelijktijdig met de Bbz aanvraag beoordeeld. Dit kan en mag een ondernemer altijd aanvragen.

PARTNERS

Samen met onze partners stimuleren en versterken wij ondernemerschap in Deventer.
Met expertise kun je als ondenemer versnellen en groeien.