Eric Westervoorde begon een klusbedrijf

Wat is je voorgeschiedenis?
‘Ik heb 22 jaar gewerkt als projectleider in de interieurbouw, ik voorzag klanten van een goed en eerlijk advies waardoor ze vertrouwen in mij stelden. Toen het bedrijf de laatste jaren enorm veranderde, kon ik mijn draai niet meer vinden. Een gesprek daarover was niet mogelijk en toen ik gezondheidsklachten kreeg heb ik de stekker eruit getrokken.
Vanwege mijn specialistische ervaring binnen deze branche, zou een andere functie in de interieurbouw erg lastig te vinden zijn. Bovendien kon ik door alle veranderingen in het bedrijf m’n creativiteit er niet meer kwijt.
Ik heb mezelf daarna met behulp van een loopbaancoach eens goed onder de loep genomen. Toen kwam naar boven dat ik de kwaliteiten bezit om iets voor mezelf te beginnen. Dat gaf mij het cruciale zetje om voor mezelf te gaan beginnen. En ik was er ook al uit dat het een klussenbedrijf zou moeten worden.’

Hoe kwam je bij het Ondernemershuis uit?
‘Het UWV maakte mij op jullie attent. Na een intakegesprek bij Miranda Straver werd ik gekoppeld aan Arjan Jongkind, logisch omdat ik me nooit zo erg in financiële, boekhoudkundige en belastingtechnische zaken had verdiept. We hadden ondanks onze heel verschillende achtergronden een leuke klik. Ik heb vier individuele sessies gevolgd en daar heel veel aan gehad. Ik dacht namelijk dat zoiets als een bedrijfsplan schrijven heel saai en vervelend zou zijn, maar toen ik ging werken met jullie format bleek dat de perfecte leidraad te zijn om stapsgewijs overal doorheen te gaan. Het format dwingt je om over alles na te denken, je kunt niets vergeten. Het was echt ontzettend leuk om te doen!
Het financiële plan dat ik nu heb, kan ik zowel privé als zakelijk heel goed gebruiken. Wanneer je je persoonlijke financiële situatie, je wensen  en je omzetprognoses invoert, komt alles wat je nodig hebt eruit rollen.’

Wat voor bedrijf heb je?
‘Eind 2016 ontmoette ik een zakelijke relatie in Den Haag die samen met anderen de stichting “altijd voorhanden” had opgericht, inmiddels een VOF. Ik vond het direct al een heel leuk concept. Toen ik besloten had om voor mezelf te beginnen heb ik ze direct gebeld. Ze vonden het ontzettend leuk om mij een filiaal in Deventer te laten beginnen.
Mijn doelgroep bestaat voornamelijk uit oudere mensen. Ik kom niet alleen voor de grote maar ook voor de kleine klussen als lampen of gordijnen ophangen, lekkende kranen verhelpen etc. Deze klussen zijn voor reguliere klusbedrijven niet (meer) interessant. Daarnaast doe ik aan tuinonderhoud.’

Hoe gaat het nu?
‘Ik begon echt met nul klanten maar nu gaat het hard. Ik werk onder meer voor de Woningwachter, een bemiddelingsbureau voor ouderen die een klusser zoeken. Maar mond-tot-mondreclame is ook belangrijk. Daardoor heb ik alweer wat nieuwe klanten mogen begroeten.’ Nadat ik  in de Horizon, een blad voor senioren, een advertentie had geplaatst leverde mij dat al acht opdrachten op. Behalve het klussen zelf vind ik het contact met opdrachtgevers ook erg leuk. Veel senioren klussen graag mee en willen je tijdens een kopje koffie graag hun levensverhaal vertellen. Geweldig!
We zijn bezig met een compleet nieuwe website waarbij beide filialen, Den Haag en Stedendriehoek, gelijkwaardig aanwezig zijn. Daarnaast ga ik binnenkort flyers verspreiden.
Ik kan elke beginnende ondernemer de gang naar het Ondernemershuis van harte aanraden. Ik heb er heel veel aan gehad en ben erg blij met de stap die ik heb gezet.’

Eric Westervoorde

Tel. 0570 58 12 34

www.altijdvoorhanden.nl