WELKOM X
Ben je een startende of ervaren Deventer ondernemer of denk je er serieus over om een eigen bedrijf te beginnen?
Dan kun je met al je vragen bij ons terecht. CONTACTPAGINA

Over Sync Ok

Door Ondernemershuis Deventer lagere vaste lasten voor bakery Sync Ok 

Lieke Landré mailde Ondernemershuis Deventer toen de liquiditeit van haar duurzame bakery café Sync Ok snel achteruit ging door de verplichte sluiting in maart. “Ik vroeg of zij met mij konden meedenken in mogelijkheden om mijn bedrijf overeind te houden. Nog dezelfde middag belde één van de aangesloten advocaten terug met de optie van tijdelijke huurverlaging. Daardoor ging ik voorbereid en succesvol met de huurbaas in gesprek.”

Landré heeft geen moment getwijfeld om de hulp van Ondernemershuis Deventer in te roepen. “Ik had echt zo iets van er moet iets gebeuren. Ik red het alleen niet. Doordat ik Sync Ok in 2018 ben gestart was mijn referentieomzet erg laag, alle steunmaatregelen worden immers gebaseerd op het jaar daarvoor. Toen maakte ik nog geen winst. Erg zuur. Dus snakte ik naar een stukje expertise. Alleen het feit dat je gehoord wordt, is al fijn. Maar ze begrijpen het niet alleen, ze proberen er ook echt wat aan te doen. In de eerste lockdown hebben zij mij geholpen om de vaste lasten om laag te krijgen. En tijdens de huidige lockdown heb ik dankzij hen toch aanspraak kunnen maken op de TVL! Dit terwijl ik daarvoor was afgewezen en met mijn eigen boekhouder hier niet verder mee kwam.”

Toch in aanmerking voor TVL    
Tijdens de laatste online kennissessie over de TONK regeling, gaf Landré haar frustratie aan dat ze voor alle regelingen buiten de boot valt. Dus ook voor de TONK, gericht op ondersteuning in de woonkosten. Eén van de bedrijfsadviseurs van Ondernemershuis Deventer bood haar via de chat aan om nog eens met elkaar in gesprek te gaan. “Met zijn achtergrond als belastingadviseur heeft hij mijn cijfers weer opnieuw langsgelopen. En hij zag zo waar nog wel mogelijkheden! Hij raadde me aan om nog een keer met mijn boekhouder om tafel te gaan zitten en gaf daarvoor een aantal concrete aanknopingspunten mee. En toen bleek ik dus net wel voor de TVL, de Tegemoetkoming Vaste Lasten, in aanmerking te komen. Dat scheelde echt maar 0,09%. Zo zie je maar weer hoe waardevol het is als je een expert laat meekijken. Twee zien er sowieso meer dan één. Ik ben er zo blij mee! Want de rek is er inmiddels wel uit. Het wordt tijd dat we weer open mogen gaan.”

“De adviseur liep alle cijfers nog eens langs en toen kwam ik wel in aanmerking voor TVL” 

Brievenbuspakketjes
Hoewel de coronaperiode Landré veel heeft gekost, heeft het haar ook veel gebracht. “Ik ben erg gegroeid als persoon en als bedrijf. Doordat ik een stap terug moest doen, werd ik ook gedwongen om eens goed naar mezelf en mijn bedrijf te kijken. Waar wil ik naar toe? Sinds de start in 2018 was ik daar nog niet aan toe gekomen. Ik stond 7 dagen per week in de zaak. Ik had geen tijd om achterom te kijken, laat staan om mijn ideeën uit te werken. Daar had ik nu dus wel ruimte voor. Zo zijn we in de tweede golf gestart met brievenbuspakketjes die we binnen heel Nederland versturen. We hebben ons hele gebakassortiment aangepast zodat alle gebakjes lager zijn dan 2,5 centimeter. Een groot succes en zeer welkom in deze tijd. Dat maakt het financiële gat toch weer wat kleiner.” 

Sync Ok
Sync Ok is een eigentijdse groene lunchroom met een verrassend andere menukaart. Laat je verleiden door het huisgemaakte en biologische eten. Alles is vegan en glutenvrij, maar vooral heel lekker. We versturen een speciaal aangepast assortiment van ons gebak in brievenbusdoosjes door heel Nederland. Voor particulieren, maar ook bedrijven. www.sync-ok.nl

Je staat er niet alleen voor! 
Bel direct de helpdesk
0570 - 75 80 21
voor een luisterend oor
en persoonlijk advies.  
 

PARTNERS

Samen met onze partners stimuleren en versterken wij ondernemerschap in Deventer.
Met expertise kun je als ondenemer versnellen en groeien.