WELKOM X
Ben je een startende of ervaren Deventer ondernemer of denk je er serieus over om een eigen bedrijf te beginnen?
Dan kun je met al je vragen bij ons terecht. CONTACTPAGINA

Schorfhaar Advies

Over Schorfhaar Advies

Juiste sparringpartners en overbruggingskrediet geeft rust en nieuwe energie

Toen trainer coach Ernst Schorfhaar het door de coronacrisis helemaal de verkeerde kant op zag gaan met zijn bedrijf Schorfhaar Advies, heeft hij contact opgenomen met het Ondernemershuis Deventer. Hij zag via de website dat je een gesprek kon aanvragen. Dat bleek de beste beslissing te zijn die hij had kunnen nemen. “Na het gesprek was ik enorm opgelucht. De stress en zorgen gleden van me af door de oplossingen die ze mij boden.”

“Ik zat behoorlijk in de put”, kijkt Schorfhaar terug op het moment dat de tweede lockdown weer verlengd werd. “Ik had geen idee hoe de toekomst er uit zou gaan zien. Begon ook te twijfelen of ik nog wel de diensten aanbod waar mensen op zaten te wachten. Ik wilde daarom sparren met een collega-ondernemer. Mijn ei kwijt kunnen. Na mijn aanvraag kreeg ik al snel een digitale uitnodiging. Daarbij werd aangegeven dat er ook meteen iemand van de gemeente zou aanschuiven. Daar schrok ik in eerste instantie wel van. Want ik wilde eigenlijk alleen ondernemersadvies. Achteraf gezien had het Ondernemershuis Deventer dit goed ingeschat. Want juist daardoor kon er meteen voor mij geschakeld worden. Een perfecte samenwerking zoals het hoort, kan ik wel zeggen.”

Goed advies GROS op financiële vraag
“Die iemand”, dat was Tanja Achterkamp van GROS Deventer, het Gemeentelijk Regionaal Ondernemers Steunpunt. Zij stelde Schorfhaar diverse vragen om te kijken voor welke regeling hij in aanmerking zou kunnen komen. Dat bleek de tijdelijke kredietregeling te zijn. Dit omdat de verwachting is dat de werkzaamheden van Schorfhaar weer snel aantrekken als de coronacrisis voorbij is. “Op haar advies heb ik dit aangevraagd en had ik al 4 dagen later een reservepotje op mijn bankrekening staan. Op mijn eerste aarzeling om een lening af te sluiten en mijn opmerking dat ik het wellicht nog wel een maand zou redden, gaf zij duidelijk het advies om toch het krediet aan te vragen. Dit zodat het mij een veilig gevoel zou geven en ik daardoor dan ook niet meer werd geblokkeerd in mijn creativiteit. Omdat zij hier het vertrouwen in uitte, ben ik over de drempel gestapt. Ik hoefde gelukkig ook niet al te veel administratie aan te leveren omdat ze door mijn eerdere Tozo-aanvraag al veel gegevens van mij hadden. Daar zag ik namelijk ook behoorlijk tegenop. Onterecht dus. Kortom: de zorgen die ik had waren al weggenomen in dat eerste gesprek.” 

Energie van nieuwe inzichten
Daarna volgde nog een tweede gesprek bij Ondernemershuis Deventer. “Toen kreeg ik een heel groot bord voor mijn neus waarop ik samen met de bedrijfsadviseur allerlei onderdelen van mijn bedrijf ging opschrijven in het business model canvas. Wat ik klanten te bieden had, wie mijn klanten precies waren, en hoe ik ze met welke middelen bereikte. Ik vond dat erg leuk om te doen, werd ik echt enthousiast van. Enerzijds omdat dit een moment is dat je even in de spiegel kunt kijken en nieuwe inzichten krijgt. Anderzijds omdat ik beroepsmatig ook veel bezig ben met talentontwikkeling. 

“Het gesprek gaf me weer lucht”

De ingevulde business model canvas bevestigde dat ik eigenlijk alles goed deed, maar gewoon botte pech had dat ik waar ik goed in ben en mijn geld mee verdien, nu gewoon even niet mag. Dat vond ik erg prettig om van een mede-ondernemer te horen. Andersom heb ik hem ook aangeboden om de talent motivatie analyse van mijn bedrijf in te vullen. Deze bespreken we binnenkort. Daarmee hebben we ook een winwin-situatie en dragen we bij aan elkaars werkplezier.” 

Steun van collega-ondernemers
Schorfhaar adviseert iedere ondernemer die zich zorgen maakt om contact op te nemen met het Ondernemershuis Deventer voor advies. Als je lang in grote lijnen hetzelfde doet kun je oogkleppen op krijgen. Het geeft je nieuwe inzichten en bied je een mede-ondernemer waarmee je kunt sparren. Die herkent wat je overkomt als ondernemer, snapt waar je mee bezig bent, waarmee je vrijuit over je zorgen kan praten. Die eensgezindheid heb ik op deze manier nog niet eerder ervaren. Ik woon nog maar 3 jaar in Deventer, maar de stad voelt nu al als thuis en Ondernemershuis Deventer als vriend waar ik terecht kan.” 

Schorfhaar Advies
Ernst Schorfhaar is talent-ontwikkelaar, trainer en coach. Hij combineert de inzichten van grote denkers en doeners met zijn eigen praktijkervaringen. Schorfhaar Advies maakt onderdeel uit van de HDLG-groep. www.ernstschorfhaar.nl

Je staat er niet alleen voor! 
Bel direct de helpdesk
0570 - 75 80 21
voor een luisterend oor
en persoonlijk advies.  

PARTNERS

Samen met onze partners stimuleren en versterken wij ondernemerschap in Deventer.
Met expertise kun je als ondenemer versnellen en groeien.