WELKOM X
Ben je een startende of ervaren Deventer ondernemer of denk je er serieus over om een eigen bedrijf te beginnen?
Dan kun je met al je vragen bij ons terecht. CONTACTPAGINA

Over De Reisgenoot

Door ondernemersadvies gaat De Reisgenoot met vertrouwen het nieuwe jaar in

Singer songwriter en stadstroubadour Maarten van Veen klopte bij Ondernemershuis Deventer aan toen hij voor zijn bedrijf De Reisgenoot opnieuw een jaar tegemoet zag zonder optredens. “Ik ben naast muzikant ook ondernemer en heb echt wel de mindstate om flexibel te zijn. Maar het is door corona zowat onmogelijk om mijn werk te doen. Heel veel wat ik doe draait om de samenkomst van mensen en dat is juist wat nu aan alle kanten vermeden moet worden. Daarom heb ik gevraagd om mee te denken met mijn business.”

Van Veen is dankbaar dat hij gebruik heeft kunnen maken van de kennis van Ondernemershuis Deventer. “Ik schaam me er totaal niet voor dat ik hulp nodig had, waarom zou ik ook? Van de ene op de andere dag is de grond onder de voeten van mijn sector en bedrijf weggeveegd. Ik heb de kans die de gemeente Deventer mij voor ondersteuning aanbood dan ook met beide handen aangegrepen. Ik vind dat ik goed geholpen ben, zie weer perspectief en ben het advies nu aan het doorvoeren in mijn bedrijf De Reisgenoot. Zo ga ik onder meer mijn “songs op maat” op een andere manier presenteren.”

Promotietour afgelast
De coronacrisis kwam voor Van Veen op het meest ongunstige moment in zijn carrière. Hij had kort daarvoor een cd uitgebracht. De tour die daar aan was gekoppeld is door de lockdown helemaal in het water gevallen. Ook zijn optreden voor radio 2 werd afgelast. “Dat was het grootste baalmoment voor mij. Dat soort kansen krijg ik nou ook weer niet aan de lopende band. Het is normaal gesproken al lastig om in de cultuursector je brood te verdienen.” 

Optimaliseren diensten voor online
“Eénmaal van de schrik bekomen dat alle dingen die ik van plan was, niet door konden gaan, schoot ik eerst in een soort actiemodus. De ondernemer in mij ging wel aan. Ik had gelijk allemaal ideeën om uit te voeren in de nieuwe omstandigheden. Zo ging ik liedjes op maat schrijven op basis van telefonische interviews. Ook heb ik veel gespeeld voor de balkonbeweging, dus onder balkons en ramen van verzorgingstehuizen. Maar toen in het najaar bleek dat optredens zoals wij dat gewend zijn voor zalen, dus gevuld met mensen die dicht op elkaar staan, voorlopig nog niet aan de orde is, besefte ik dat ik nog wel wat werk had te verzetten in het optimaliseren van mijn diensten naar online. Dat was het moment dat ik aan Ondernemershuis Deventer heb gevraagd om kritisch mee te kijken naar mijn businessmodelcanvas. Wat ik kan versterken om me ook in deze tijd staande te kunnen houden.”

“Ik merkte dat ik veel kan leren van een commercieel ingestelde sparringpartner”

Slimme dingen verzinnen
“Het Ondernemershuis Deventer gaf mij naast de sessie om samen mijn bedrijfsmodel te analyseren, ook een sessie creatief denken en een adviesgesprek met een salescoach. Hierdoor heb ik mijn inkomstenstromen overzichtelijk in een canvas, heb ik een les in omdenken gehad waarbij ik nieuwe inspiratie heb gekregen om op een andere manier met vraagstukken om te gaan én geleerd om op een  meer commerciële manier te kijken naar mijn diensten. Meer vraag- dan aanbodgericht. Ik heb hiermee een waardevolle spiegel voor mijn bedrijf cadeau gekregen, waar ik verwacht veel voordeel uit te halen.”

De Reisgenoot
Mensen verbinden met muziek: zo omschrijft Maarten zijn bedrijf 'De Reisgenoot'. Met optimistische songs nodigt hij je uit om met een andere blik naar de wereld te kijken. Maarten levert muzikaal maatwerk in huiskamers en op grote podia, schrijft songs voor organisaties en bedrijfsbijeenkomsten én is de 1e officiële stadstroubadour van Deventer. www.dereisgenoot.nl
 

Maarten van Veen

Je staat er niet alleen voor! 
Bel direct de helpdesk
0570 - 75 80 21
voor een luisterend oor
en persoonlijk advies.  
voor een luisterend oor