UWV Werkbedrijf Deventer

Ondernemend de uitkering uit!

Voor veel mensen met een WW-uitkering is de stap naar zelfstandig ondernemerschap een goede manier gebleken om (weer) aan het werk te gaan. UWV Werkbedrijf en Werkplein Deventer hebben inmiddels vele mensen begeleid en gecoacht om middels het opzetten van een eigen bedrijf aan het werk te komen en te blijven. UWV Werkbedrijf heeft hier inmiddels veel kennis en ervaring mee opgebouwd en staat met een team van specialisten klaar.

Uw eigen bedrijf

Voor mensen met een WW-uitkering zijn er wettelijk goede en gunstige mogelijkheden om een eigen bedrijf te starten. Er zijn op hoofdlijnen drie mogelijkheden;

  • Direct starten als zelfstandige
  • Gedeeltelijk starten als zelfstandig ondernemer
  • Starten als zelfstandig ondernemer voor een proefperiode voor maximaal 26 weken.

Heeft u een WW-uitkering en bent u van plan om voor uzelf te beginnen? Onderzoek dan eerst of het ondernemerschap iets voor u is. En of uw idee een kans van slagen heeft. Maak dan een afspraak met uw werkcoach. Hij vertelt u welke mogelijkheden er zijn. Niet alleen voor wat betreft de financiƫle ondersteuning, maar ook zaken als de levensvatbaarheid van uw toekomstige onderneming, uw motivatie en doorzettingsvermogen zijn onderwerp van gesprek. Ook bekijkt uw werkcoach samen met u of uw kennis en competenties aansluiten bij het profiel van "de ondernemer".

Contact met UWV Werkbedrijf Deventer

We houden regelmatig voorlichtingsbijeen- komsten over starten als zelfstandig onder- nemer vanuit een uitkeringssituatie. Ook kunt u hier uw persoonlijke vragen stellen. Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Neemt u dan contact op met uw werkcoach of met onze vestiging, telefoonnummer 0570-787 373.

Voor hulp bij het maken van een ondernemers- plan, marketing en het verrichten van acquisitie, kunt u terecht bij het ondernemershuis.

Klik hier voor meer informatie op onze website.