Huisvesting is een lastige keus | Wij kunnen u helpen

Als u als ondernemer bedrijfsruimte zoekt, zijn er vele keuzes. Koop of huur? Zelfstandig of delen met anderen? (Ver)bouwen of liever een kant-en-klaar pand? Uw keuze hangt af van uw budget, wensen en het type onderneming.

Het belangrijkste is dat u zorgt voor een goede voorbereiding. Een huur- of koopcontract gaat u namelijk voor lange tijd aan! Zorg dat u zeker weet dat een pand geschikt is voordat u een contract tekent.
Ook uw behoefte kan verschillen; hoeveel ruimte heeft u nodig en wat is uw budget. Let daarnaast op: Het type pand, vergunningen/bestemmingsplannen, faciliteiten, omgeving, Arbowetgeving en de locatie

Een pand zoeken kan op vele manieren: via internet, een makelaar of een adviseur. Informeer bij de gemeente, het MKB en de Kamer van Koophandel. Denk ook aan het informele circuit: familie, vrienden en collega-ondernemers. Misschien kunt u Twitter of LinkedIn gebruiken.

Ondernemershuis Deventer kan u helpen met het zoeken naar een pand en geeft advies over huur- en koopcontracten. We hebben checklists die u helpen de juiste locatie te kiezen en een goed contract op te stellen.