WELKOM X
Ben je een startende of ervaren Deventer ondernemer of denk je er serieus over om een eigen bedrijf te beginnen?
Dan kun je met al je vragen bij ons terecht. CONTACTPAGINA

Over Miss Bettie

Al lange tijd liep Femke Janizing rond met het idee om een kledingwinkel in de nichemarkt, Rock&Roll, te starten. Op 19 oktober 2019 werd dit idee dan ook werkelijkheid en opende zij de deuren van Miss Bettie – een Rock&Roll en Rockabilly kledingwinkel. Maar, toen corona zich aandiende, nu één jaar later, is zij genoodzaakt de deuren van haar fysieke winkel te sluiten en is zij vol goede moed bezig met haar nieuwe plan.

Femke’s idee is ontstaan vanuit de vraag die zij zelf had: een fysieke winkel waar je Rock&Roll kleding kunt passen, de stof kunt voelen en kan bekijken. Dit omdat de kleding in deze nichemarkt vaak alleen online te verkrijgen is. “Zo hoorde ik veel mensen uit de wereld kenbaar maken dat zij graag een winkel zouden zien waar de kleding ook echt tastbaar was. Dit zodat mensen echt kunnen zien hoe iets staat en de stof kunnen voelen.”

Miss Betties Borreldoos

Door de huidige situatie loopt de verkoop in de winkel helaas steeds slechter. “Er lopen weinig mensen in de stad en in mijn winkel op dit moment. Waardoor ik genoodzaakt ben te stoppen met de verkoop van kleding. Maar, mede door het Ondernemershuis heb ik geleerd dat het geen falen is om dingen achter je te laten.” Al snel was er een nieuw idee ontstaan om op de huidige situatie in te spelen. Zo verkoopt Femke vanaf heden, onder de naam Miss Betties Borreldoos, onder andere de borreldoos, kerstdoos en de Nieuwjaarsborreldoos. In haar ‘oude’ winkel verkochten zij ook bieren van een lokale brouwer uit Apeldoorn. Femke vertelt verder: “Hier heb ik nog steeds nauw contact mee en zijn bieren zullen dan ook in mijn pakketten te vinden zijn. Daarnaast maak ik zelf hapjes of haal ik deze bij andere lokale ondernemers. De pakketten zelf zijn verkrijgbaar in drie standaard Mis Betties Borreldozen, namelijk de bierdoos, wijsdoos en de frisdrankdoos. Verder zijn deze standaard dozen aan te passen in mix van dranken en de hoeveelheid aantal drankjes en hapjes. Alles is namelijk mogelijk op aanvraag.’’

In de startblokken

Femke vertelt: “De onderneming staat nu in de startblokken, ik ben veel online bezig met het promoten en naamsbekendheid te creëren voor mijn bedrijf. De komende weken zal ik dan ook veel energie stoppen in het werven van opdrachten en nieuwe klanten.” Op deze manier hoopt Femke in contact te kunnen komen met bedrijven die haar pakketten graag willen geven aan hun medewerkers. Op dit moment wordt dan ook de focus gelegd op Business to Business, maar particulieren kunnen ook zeker bij haar terecht voor een heerlijk pakket!

Er is dus in de afgelopen tijd dan ook zeker niet stil gezeten. “Ik ben natuurlijk net begonnen en de wereld staat nog op zijn kop. Ik heb op dit moment dus eigenlijk geen idee waar de toekomst mij verder zal brengen. Ik ga nu deze richting in en wil daarbij graag zien hoe dat straks in december uitpakt. Ik durf daar alleen niet veel over te zeggen. Verder blijf ik natuurlijk bezig met nieuwe ideeën bedenken, maar eerst gaat mijn focus hier naartoe’’, vertelt Femke.

Brutaal

Maar, bij het starten van een onderneming zoals deze komt veel kijken, want met alleen een idee ben je er niet zomaar. Het meest lastige van het starten van een onderneming was toch wel het schrijven van het ondernemersplan. “Ik heb via via het Ondernemershuis gevonden. Ik had er wel van gehoord en wat voorbij zien komen, maar door hen kwam ik te weten dat ik altijd kon bellen. Dat heb ik dan ook gewoon brutaal gedaan. Tijdens het gesprek heb ik mijn verhaal uitgelegd en daaruit is een afspraak voortgekomen. Zo ben ik aan Wendy Bent gekoppeld voor het schrijven van een bedrijfsplan.” Tussen beide klikte het vanaf de eerste afspraak erg goed. Femke vertelt verder: “Zij heeft mij tijdens het schrijven van het plan erg gestuurd, gesteund en geholpen met onder andere tips. Ik heb het Ondernemershuis altijd met vragen kunnen benaderen en verder is mij veel hulp aangeboden”.

“Mijn ervaringen met het Ondernemershuis zijn dan ook erg positief. Ik ben erg goed begeleid tijdens het gehele proces. Het Ondernemershuis luistert echt naar jouw verhaal. Ik kan dan ook niets anders zeggen dan dat het een positieve ervaring is geweest. Ik raad daarom ook iedereen aan om het Ondernemershuis in te schakelen. Het is namelijk echt een organisatie waar je als ondernemer echt terecht kan met je vragen!”

Miss Betty

PARTNERS

Samen met onze partners stimuleren en versterken wij ondernemerschap in Deventer.
Met expertise kun je als ondenemer versnellen en groeien.